Много Кратко сравнение на най-популярните езици за програмиране исползвани за обучение

 Оригиналът: A Very Quick Comparison of Popular Languages for Teaching Computer Programming

В министерството на CS, където в момента съм учила аз наскоро в дискусии за това на какъв език за програмиране трябва да се използва за обучение начинаещи. Java и C са най-често използваните езици в министерството, и за много субекти е необходимо, но не (Аз вярвам) за абсолютно начинаещи. Аз вярвам, че Python-това е много по-добре избор за начинаещи, и фирма със собствена позиция завършил съм много накратко, е много ненаучен тест, описан по-долу.

***

Continue reading “Много Кратко сравнение на най-популярните езици за програмиране исползвани за обучение”

Изследователски и технологичен совет за енергия от отпадъци (ИТСЕОО – WTERT) Отговори на често задавани въпроси

Оригиналът: Answers to FAQ 

Азбука на устойчиво управление на отпадъци (твърди комунално битови отпадъци).

УУО счита, че:

  • Свойства на материала на твърди битови отпадъци (мек, твърд, компостируемый, горива).
  • Икономически и екологични разходи за действие и бездействие.
  • Дългосрочното въздействие върху качеството на околната среда и ресурси: материали, енергия и земя.

Средства за swm, в зависимост от предпочитанията, са:

  • Материали и методи за рециклиране.
  • За източник, разделени на храни и двор отпадъци общо: Гориво и възстановяване на компост анаэробное сбраживание (AD) с (генериране на метан); или компост възстановяване на аеробно компостиране биоконверсии.
  • На енергия и материали за възстановяване чрез изгаряне или газификация.
  • Дъмпинг материали, които не са нито за рециклиране, нито гориво. Въпреки това, дъмпинг все още широко се практикува в САЩ в този случай, тя трябва да се комбинира с вземането на газ от сметища и рециклиране (LFGTE).

Continue reading “Изследователски и технологичен совет за енергия от отпадъци (ИТСЕОО – WTERT) Отговори на често задавани въпроси”

Сага за укоренени шахматно наредени кварки

Оригиналът: The saga of rooted staggered quarks

Майкъл Кройц


Анотация:

Аз гледам на вкореняване спорове с историческа гледна точка и си помислете, как стигнах до заключението, че тези модели са включени в шахматна дъска модел кварките трябва да бъдат изхвърлени.


Общност решеточной калибриране наскоро е бил ударен с изключително ожесточена спор за популярният алгоритъм за изследване непертурбативное взаимодействие кварки и глуони. Този подход, въз основа на така наречения “шахматна дъска” кварки, в комбинация с неконтролирано подход за регулиране на размера на динамични “аромати” стана важна част от усилията на решеточной КХД нас. Но в края на краищата от огромните усилия, вложени в Изчисленията с този алгоритъм професионалистите не желаят честно проучат теоретични проблеми, свързани с подхода, догматически твърдейки, че това е трябва да стане точно в рамките на един непрекъснат процес. За съжаление, това е невъзможно е поради неправилно лечение е важно непертурбативных ефекти. Много теоретици, решетки в света са признали това проблем, но практически подход няма. Тук гледам на проблема от историческа гледна точка и си помислете, как имам дойдох до заключението, че тези модели са включени в шахматна дъска модел кварките трябва да бъдат изхвърлени.

Започна важни въпроси, за да бъдат разбрани по време на теоретичните революции средата на 1970-те години. В този период, малко след КХД, ограничаване на динамиката на кварк кварки и глуони, е формулирана, е бързо разбрала, че има много явления в квантовата област теории, които не могат да бъдат разбрани от гледна точка на обикновените теория нарушения. Те включват солитоны, инстантоны, раждането и двойствеността между външно съвсем различна област теория. Сред по-изненадващо края на периода е това, което КХД са имали допълнителен непертурбативных параметри, обикновено как се изразява, така нареченият Ср нарушаване на ъгъла на THETA. Физика, че позволява на този параметър, за да се появи в сърцето на проблеми с рълинг лица.
Continue reading “Сага за укоренени шахматно наредени кварки”

Магическото число седем, плюс или минус две: някои ограничения на нашата способност за обработка на информацията

Оригиналът: The Magical Number Seven, Plus or Minus Two: Some Limits on Our Capacity for Processing Information

от Джордж А. Милър

първоначално публикувано в психологически коментар, 1956, кн. 63, пп 81-97
(възпроизведени тук с разрешението на автора, изпълнител Стивън Малиновски


Съдържание


Моят проблем се състои в това, че ме подгони цяло число. За седем години тази цифра трябва да бъде за мен, нахлу в моите най-личните данни, и нападна ме от страниците на нашите най-публични списания. Това е броят на приема различни личины, понякога малко повече, понякога по-малко, отколкото обикновено, но не толкова силно се променя, за да бъде неузнаваем. Упоритостта, с която този номер ме дразни много повече, отколкото случайна злополука. Не, цитирам известния сенатор, дизайн за това, някои картини, регулиране на външния му вид. Или наистина има нещо необичайно в стаята, в противен случай аз страдам от мания за преследване. Continue reading “Магическото число седем, плюс или минус две: някои ограничения на нашата способност за обработка на информацията”

Призраци във времето на Интернет

Оригиналът: The Ghosts of Internet Time

от Анди Орам
17 декември 1999 г.

В мутном светлина на зората аз заволновался звук аз не чух за дълго време. Нестабилно ковыляющего към пиърсинг пиу, аз-извика: “защо това е най-старата програма на Unix! Че странна малка програма—обсъдени на екрана Дъглас Хофштадтер в Метамагична тема—че се поставя началото на чат за незабавен обмен на съобщения”. В отговор на писмото на мига зелен монитор, аз бързо влязох да се свърже с духа и натисна клавиша за връщане.
Continue reading “Призраци във времето на Интернет”

TLS криптиране за клиент-сървър IPv6/IPv4 комуникация

Оригиналът: TLS encryption for Client/Server IPv6/IPv4 communication

Че ucspi-протокол SSL?

sslserver, sslclient, и sslhandle командния ред инструмент за създаване на SSL протокол на клиент / сървър приложения. Те отговарят на Unix и клиент-сървърна програма, ucspi.

sslserver слуша IPv6 и/или IPv4 връзка, и стартира програма за всяка връзка е необходимо. Софтуерна среда включва променливи, които поддържат локални и отдалечени Хостове, IP адреси и номера на портове. sslserver предлага съгласуваност ограничения за прием на нови съединения, и селективен работа връзка въз основа на идентификатора на клиента подкрепа за маршрутизация е IP адреса на нотация. sslserver поддържа starttls и STLS.

sslclient искания за свързване към или IPv6 и IPv4 TCP гнезда и стартира програмата. Софтуерна среда, включва в себе си едни и същи променливи, че за sslserver.

Източници

Continue reading “TLS криптиране за клиент-сървър IPv6/IPv4 комуникация”

Въведение в процеса на моделиране

Скот Амблър

Старши съдружник в консултантската компания “Скот Амблър и партньори”

Оригиналът: An Introduction to Agile Modeling

Динамично Моделиране (АМ) – практика на базата на методология ефективно моделиране и документиране на софтуер на базата на системи. Казано по-просто, Динамично Моделиране (АМ) – това е колекция значение, принципии на практика> за моделиране на софтуер, които могат да бъдат приложени в проект за разработка на софтуер за ефективна и лесен начин. Както можете да видите на фиг. 1 АМ, предназначени за да бъдат адаптирани в други, пълна с методи, като например XP или RUP позволява разработването на програмния процес, който наистина отговаря на вашите нужди. В действителност, този кутия вече произведено за вас под формата на Наказан Динамика доставка (татко) процес на основите.

Фигура. 1. Аз усилва други софтуерни процеси.

amScope

В стойността на АМ, приемане и разширяване на тези екстремни Програмиране В1, са комуникация, лекотата, мненията, кураж, и смирение. Ключове към успеха моделиране за ефективна комуникация между всички заинтересованите страни на проекта, да се стреми към развитието на най-простото решение, което отговаря на всички ваши нужди, за да получите обратна връзка по отношение на вашите усилия често по-рано, за да има смелостта да приемат и да се придържаме към решението си, и смирение, да признаят, че не може да знае всичко, което другите са от значение добавете към вашия проект. Не е набор от принципи, като значението на да предположим за простота , когато моделиране и адаптиране към промените , докато работите тъй като изискванията ще се промени с течение на времето. Трябва да се признае, че постепенна промянав вашата система с течение на времето осигурява гъвкавост и че трябва да се стреми да получи бърза обратна връзка в работата си уверете се, че тя точно отразява нуждите на вашия заинтересованите страни на проекта. Трябва да модел с цел, ако Вие не знаете, защо не да работи над нещо или ти не знаеш коя аудитория модели/документ всъщност се изисква, тогава не трябва да бъде работя върху това. Освен това, трябва да няколко модела в интелектуална инструментариум, за да бъдат ефективни. Критичен концепция този модел не е задължително документи, прилагане на че Ви позволява да пътувайте светлина с изхвърлянето на повечето Вашия модел, след като са изпълнили своите целта. Гъвкави автори на модели, смятат, че съдържание по-важно, отколкото представа е , че има по много начини може да се симулира на една и съща идея, но все още ще получиш това е правилно. За да бъде ефективен Моделист трябва да се признае, че открити и честни общуването – това често е най-добрата политика, за да следвате, за да осигуряване на ефективна работа в екип. Най-накрая се съсредоточи върху качество работа – това е важно, защото никой не се интересува от потомството направите помия работа и да се адаптира към местните условия до задоволяване на специфичните нужди на вашата среда е важно.

Модел на гъвкава основа ще се прилагат AM практика както е уместно. Основните на практика включва в себе си създаването на няколко модела паралелно, прилагат правото на артефакт(и) за ситуация, и повторение до друг артефакт за да продължите се движат напред със стабилни темпове. Моделиране в е една малка стъпка и не се опитва да създаде магически “цялостен модел за” от своя кула от слонова кост, също е от съществено значение за вашия успех като пъргав моделиране. В края на краищата модел не само абстрактни представяне на софтуер, абстракции, които не могат да за да бъдем точни, трябва да се стреми към докажете това с код за да покаже, че вашите идеи са наистина работят в практика, а не само на теория Активно участие на заинтересованите страни е от решаващо значение за успеха на своите усилия за моделиране защото вашите заинтересованите страни на проекта знаят какво искат и можем да ви предоставим препоръки, които се изискват. Принципът за простота да предположим това се потвърждава от практиката създаване на прости съдържание да се фокусира само върху онези аспекти, които трябва модел, а не да се опитват да създават високо подробна модел, участието на модели е просточрез използването на прости указания и използвайки най-прости инструменти за създаването на своите модели. Пътувате светлина един източник на информация, выкидывание временни модели и актуализиране на модела само тогава, когато той боли. Връзката се осъществява чрез картографиране модели на публичноили на стената или на вътрешни уеб сайт, чрез колективна собственостна артефакти на проекта, чрез прилагане на симулация стандартии моделиране с друг. Вашите усилия в областта на развитие в голяма степен се усилва принанесете модели. Защото често трябва да се интеграция с други системи, в това число съществуващите бази данни както и уеб услуги, ще видите, че ще трябва да прецизност във всеки модел на договора със собствениците от тези системи. Прочетете тази статия за по-добро разбиране как Практики АМ отговарят на един приятел. Пъргав Моделиране

Аз твърдя, че аз съм жив подход за моделиране, което по своята същност аз-това е просто набор от техники, които отразяват принципите и ценностите, които споделят много от опитните разработчици на софтуер. С Гъвкав модел за разработка (AMDD)(виж На фигура. 2) да се обърне към вас обикновено е достатъчно високо ниво на моделиране в началото на проекта да се разбере мащаба и потенциала на архитектурата система, а след това в процеса на повторения развитие на правите моделиране като част от вашето итерационное планиране дейности, а след това да се вземе а точно навреме ” (jit) на модел на щурм подход, където ще модел на няколко минути като предшественика си няколко часа кодиране.

Фигура. 2. Гъвкава Управляеми Модели Развитие (AMDD).

AMDD Друг начин да погледнем на гъвкави моделиране в колекция от най-добрите практики, както можете да видите в Фигура. 3.

Фигура. 3. Най-добрите практики гъвкаво моделиране.

Моят опит показва, че тези методи могат да бъдат приложени към повечето проекти по разработване на софтуер, не трябва да работят над проект за динамични методологии на процеса (например, XP), за да се възползват от подходи, описани в мен, въпреки че една от целите е да се обясни, като модел, когато след ХР подход. Екипа на проекта не е необходимо да се прилагат всички методи, принципи и ценности аз да се възползват от него-винаги съм била твърдо убедена, че трябва да се адаптира своя софтуерен процес с оглед на уникалните нужди на вашето обкръжение, въпреки че моето мнение е, че XP, като ще е много по-вероятно да се постигне успех, ако не Се предприемат всички от мен.

На колко години е това дърво?

5173DIDtDyL._UX250_Кристофер Дж. Ерле

Еколог
Създател и уеб администратор
на база данни за Голосеменни
www.conifers.org

Оригиналът:
How Old Is That Tree?

Тя е почти чудо, че дърветата трябва да живеят, за да се превърне в най-старият от живите същества. Прикрепено по едно място, тяхната борба е непрестанна и тежка. От момента на бебето дърво се ражда – от мига, тя хвърля малка сянка на земята – до смъртта, той е в опасност от насекоми и животни. Това не може да се движи, за да се избегне опасност. Тя не може да избяга, за да избягат врагове. Фиксирано на едно място, почти безпомощен, той трябва да понесе наводнения и суша, пожари и бури, насекоми и земетресения, или да умре.
– Енос Миллс, историята на Хилядолетният бор

Дендрохронология, от гръцки корени dendros на (дърво) и Кронос (Времето), е официално проучване на дървесни пръстени. Като дендрохронологист, аз използвам дървета, за да се определи времето на голямо разнообразие от събития, свързани с различни проблеми в климатологията, история, екология, а дори и право (дървета често се използват като гранични маркери). Най-честият проблем се сблъсквам, обаче, е на пръв поглед прост: на колко години е известно дърво? Може да се предположи, че това ще бъде лесно да се отговори на този въпрос: отрежете дървото надолу и брои пръстените. Е, по различни причини, то обикновено просто не работи по този начин. В тази статия ще обясня някои от различните начини за определяне на възрастта на дървото, и се опитват да се даде някакъв смисъл от проблемите и несигурността, които участват в застаряващите дървета. Continue reading “На колко години е това дърво?”

CSS Изображение Карти

Франк Манно

Фронтенд уеб разработчик

Оригиналът:
CSS Image Maps

Напред към Пример

Една алтернатива на CSS карти само с изображения е бил публикуван. Ако търсите по-лесен начин за създаване на изображения-карти, включващи едно изображение, може да се интересуват от четене CSS Изображение Карти, Редукс

Изображение MapsПо-долу е извадка карта изображение, която е изградена изцяло с помощта на CSS и XHTML. Докато съм добавя поддръжка за Javascript (статия заглавия се просто даден под картинката), аз съм с увреждания него в този пример – аз тичам в малък проблем, когато JS е активиран и CSS е забранен (повече информация по-долу).

Първоначалната идея за това дойде от един блог постинг Прочетох в блога на Джина Траппини е, Scribbling.net. Нейният пример е добре направено, но аз исках да се опита същото (или подобен), използвайки само CSS. Continue reading “CSS Изображение Карти”

CSS Изображение Карти, Редукс

Франк Манно

Фронтенд уеб разработчик

Оригиналът:
CSS Image Maps, Redux

Напред към Пример

Актуализиран CSS3 картата изображението урок е бил публикуван. Ако търсите за версия с по-бързо с времето, което прави използването на някои фънки функции CSS3, може да искате да проверите CSS3 Изображение Карта

Изображение MapsПолучих няколко имейли след публикуване първият ми вземат / експеримент върху CSS Изображение Карта. Обратна връзка е както добре приет, както и критика. Както можете да си представите – на базата на метода “образ Спрайт”, използван за първи дубъл – голяма част от отзивите центрирано около използването на този спрайт, така да се каже. Докато CSS файл Карта е била полезна на теория, създавайки подредени копия от едно и също изображение във Photoshop (или сте графичен инструмент на избор) не изглежда като идеалният начин за решаване на проблема. Continue reading “CSS Изображение Карти, Редукс”