Паранормални гласове

ysnelpaspМихаел Рогге

Man and the unknown

Оригиналът:
PARANORMAL VOICES

Независим пряк гласов феномен

В историята

През цялата история е имало съобщения за гласове и звуци проявява на разстояние от лицето (лицата), които са ги чували. Св. Павел на път за Дамаск е бил изненадан, когато чу глас да казва “Савле, Савле, защо Ме гониш? … А мъжете, които го придружаваха, стояха вцепенени, понеже чуха гласа, а не видяха никого.” (Деяния 9: 4-7).
Но също така и по-малко драматични, но по-надеждни обстоятелства гласове бяха чути, често в близост до деца – така наречените явлението полтъргайст.

Спиритизма / ченълинг

Накрая тези гласове са били чути в сеанса-те стаи на медиуми в последните 150 години в зората на модерната спиритизма.

Лесли ФлинтВпечатляващо беше директна гласова феномена на покойния Лесли Флинт, виж снимката (1911-1994). Този британски медиум е тестван многократно. Гласовете проявява в пространството в неговата близост могат да бъдат чути от всички присъстващи и бяха записани на лента от някои от тях. В края на седящи Бетти Грийн и Джордж Уудс го правят живота си на работа, за да копират техните лентови-записи на комуникациите в директен глас при сеанс стая Лесли Флинт и ги прави достъпни за всеки, който попита за него.

На касетите гласове да бъдат чути на лицата, които разказват за тяхното преминаване в друг свят. Съвсем нормални хора, които са напуснали не отпечатък върху историята. Но има и гласове на минали знаменитости като Ганди, Тагор, Джордж Бърнард Шоу, Валентино и Оскар Уайлд. Бившата “кралица на сцената” Елън Тери говори в красива дикция и интонация без никакво колебание или пауза. Звуковите клипове на преките гласовете на британската актриса Елън Тери, Махатма Ганди, Оскар Уайлд, Шопен, както и разговор между майка и мъртвия си син, могат да бъдат изслушани на страница Смърт няма край. Колекцията Уудс/Грин на преките гласови записи. (Кликнете)

В своя бестселър “Живот след смъртта” Невил Рандълл даде откъси от това, което казаха гласовете на техния опит от смърт и се събужда в една по-нататък, че никога не е мечтал. В “Dood geen Einde” (на холандски, уви) на фона на история и истинността на гласовете са проучени.

За допълнителна информация относно събирането Уудс/Грин на преките гласови записи, както и звукови клипове от него натиснете тук

Обяснение

Различни обяснения бяха представени. Една от тях е, че изкуствено ларинкса или гласова кутия се застроява от ектоплазма, изготвен от средата и седящи. Следва да се отбележи, че ектоплазмична материализация се знае, че са едновременно извършено. Предприятието може да се види в отразената светлина от флуоресцентни язви.

Джак Уебър най сеанс с плаващи тръби

Ectoplasmic гласова кутия с Jack УебърВъпреки, че Лесли Флинт не ги използвате вече, в предишните дни са били използвани “тръби”. Те се носеше около неподдържан в сеанс-стаята и се приближи лице, за което е предназначено съобщението. Тръбата увеличиха слаб глас и се говореше за улесняване на явлението. Вижте снимки на тези плаващи тръби или ектоплазмични гласови кутии, като кликнете върху следните икони (ляво: Джак Уебър):

 • Друг инфрачервена снимка, показваща една топка на ектоплазма почивка на рамото му (За повече снимки да видим тук (кликнете) )

Плаващи тръби и екоплазмични кутии за гласове (VoiceBox) почиват по рамото са били заснети с други среди, както и:

Г-жа Озбърн LeonardСеансите обикновено са проведени в абсолютна тъмнина. Не е чудно, че измамите е една от първите обяснения, което идва на ум. В случая на г-жа Гладис Осбърн Леонард (снимка), която е била добре позната на психичното среда в тридесетте години, гласове, идващи от устата й, смесено с шепот в нея близост до тях. Нейните заседания обикновено се състояха в полумрак, така че половината осветена стая все още може да се види. Грамофонни-записи са направени от тези шепот от страна на обороти. Чарлъз Дрейтън Томас.

Daniel Dunglas НачалоМного случаи са били регистрирани от звуци и музика да бъдат изслушани от повече от един човек. В случай на известния среда Дунглас Хом Home (виж снимката) по време на сеанс в двора на френския император Наполеон III акордеон плуваше неподдържан във въздуха, възпроизвеждане на мелодия. Отдалече императора и неговото обкръжение чу хорова музика – първо леко – тогава стават все по-силен, докато гласовете изпълни стаята.

Това, което прави явлението Забележително е, че обстоятелствата, при които то се проявява носи голяма прилика, все пак, се записват поотделно, без свидетели, които са имали достъп до докладите за всяка от тях.
През 1852 г., например, хор от гласове бяха изслушани на сеанси на фермерите семейството Кунс. Това е първият случай записано, че тромпет е бил използван, за да се разширят гласовете. Той също е кредитирана с изграждането на първата машина за производство на гласовете. Човек може да се очаква тя да са работили само в присъствието на физически носител.

AridjanСъвсем независимо бивш високопоставен Холандски държавен служител, Дж. Д. ван Херверден, съобщи в сеанси с явански си слуга, Ариджан (виж снимката). Той е открил, че старчето 14-годишен е бил психически. Един от най-комуникатори каза, че той е един испански монах, Пауреллус, който е бил убит в Хага триста години преди това. По негово искане тръби са били сгънати от картон и се поставя на масата. През декември 1858 г. Той пише на свой приятел: “Представете си изненадата ми да чуя дух произвежда звук трябва да призная, че това ме накара да треперя …. И тогава, какъв вид на стабилна трудно мога да го опиша това!.. най-добре може да се сравни с това, което младите птици, канарчета, произвеждат. Мек, музикална свирка. А туитва толкова фин и мелодичен, тъй като не могат да имитират човешки глас … “. Това е по-интересна, тъй като други доклади за директна гласова също е сигнал за много слабо начало, като свирка. Гласът става все по-силен. Накрая тя може да се откаже от тръбата и да се чуе в пространството от всички присъстващи.Той говори на френски език, език на момче-средата не е запознат със системата.
Други явления придружени прекия глас. Акордеон носеше над главите си, докато играе; пряко писмено; ято блестящи светлини премества понякога през стаята, имаше докосвания с ръка и т.н.
Преди читателят избухва в смях при такава наивност, може ли да му напомня, че ван Херверден беше лице на разграничение, които не се очаква да направи публични фантазии, които ще застрашат неговия престиж.

Гласове на полтъргейст

Друг случай на гласове се чуват в явлението полтъргайст. В холандските летописи е доклад, датиращ от 1668 по отношение на странни събития, настъпили в околностите на дъщеря на семейство Вестфудт най Ниеукерк. Обектите са били преместени, хвърлени и дори се появиха от нищото. Следваща гласов започна да говори в пространството, дори в присъствието на много съседи и на силна светлина. Накрая свещеникът беше повикан. Той е представено от “Гласът” на разпит пред много енориаши, след като се убеди, че момичето е “богобоязливи”. “Духа” потвърди също, че той е “Ван Годт”, на Бога. И все пак той беше изгонена от къщата.

Има много подобни полтъргайст инциденти. Един от тях се състоя в Канада през 1889 г. и е бил изследван от Пърси Уудкок за Бруквилл рекордера и Times. Едно семейство в Кларендон прие стар сирак 11-годишен. Не дълго след пристигането си във фермата всякакви озадачаващи събития, настъпили. Репортерът взе момичето да плевня зад къщата. Тя каза: “Ти си там, сър?”. За негово учудване чу гласово приемане на разстояние от пет фута. Уудкок старателно търсене хамбара, но не успя да намери обяснение. Тогава той попита момичето да запълни устата си с вода. И все пак, гласът пак дойде. Той взе момичето да салона на стопанството, където се бяха събрали около двадесет съседи. Всички те чуха гласа в нейна близост изговаряне мръсен език за доста дълго време.

Всички видове звуци, включително телефонни разговори от мъртвите, маршируващите войници, са били докладвани битка-шум (при Ватерло) и (небесен) музика. Показателно е, че те са били чути от повече от един човек.

Феномен на електрони гласове

Friedrich JürgensonДруг вид на глас прием е, че на касетен записвач – или Раудиве тип регистрации на лента. Тези така наречени EVP (Electronic Voice Phenomen) гласове са друг пример за усилие човек да се установи контакт с другия свят с помощта на инструменти. Първият опит изглежда, е бил от Джонатан Кунс през 1852 г., посочено по-горе. Подробния план на неговата “машина” никога не са били открити.

Томас Едисън (снимка), а теософ, прогнозира изобретението на общуването-машина през двадесетте години. Той заяви в интервю през 1920: “Аз твърдя, че е възможно да се изгради един апарат, който ще бъде толкова деликатен, че ако има личности в друга съществуване или сфера, които желаят да се свържете с нас, този апарат поне ще даде ги по-добра възможност да изразят себе си, отколкото накланяне маси и рапирането и масичка за спиритически сеанси ….. “. Въпреки, че няма доказателства, че Едисон произвеждан някога такава апаратура други изследователи са направили това. Наскоро такъв апарат изплува в имоти. Оказва се, че са били заченати от Е. В. Скаммел, Лондон, Гаранционен срок и приключи след Втората Световна Въйна.
Имаше и други доклади. Тесла и Маркони доминираха преди войната да са получили тайнствени сигнали. Италианският проф. Каззамали извършвал експерименти от двадесетте години нататък, докато войната.

EdisonНова вълна от интерес възниква, когато Фридрих Юргенсон (виж снимката), докладвани през 1959 г. да има записани тайнствени гласове на лента. Впоследствие др. Константин Раудиве посветил голяма част от живота си, за да експериментирате с това явление.
Тези гласове са вградени в други звуци на лентата обикновено.Те са много кратки и изискват обучен ухото да се открие и да ги тълкува.Директни гласове от друга страна могат да бъдат изслушани, както всеки друг звук от всеки един подарък, било то, че те произхождат от една точка в пространството.Привличането на регистрациите EVP е обаче, че те могат да бъдат получени от никого.

Последните развития в гласова/снимка регистрации

Неотдавна бе съобщено нова вълна от явления. Проф. на физика др. Ернст Сенковски въведе понятието транс-съобщението за поява на колективния ерата на.

Dr.Konstantin Raudive Кликнете върху иконата за картини Др. Константин Раудиве

Експерементатори са под впечатлението, че посочената по-горе патриарх на EVP, Др. Константин Раудиве, който почина през 1974 г., е зад редица явления, насочени към убеждаването на човечеството, че контактът между мъртвите и живите е реалност. Комуникациите му са получени от много изследователи, работещи независимо, върху касетни записващи уреди. Неговите паранормални съобщения са били произведени на компютри и са били отпечатани. Той е говорил чрез високоговорителите на радио- и телевизионни-комплекти за редица свидетели. И накрая духа на Раудиве призова изследователи по телефона в различни европейски страни.

Освен паранормални изображения на телевизори са докладвани и записани от Джулес и Маги Харш-Фистчбаш Люксембург. Други изследователи са видели и записани изображения на починали лица, някои от които те не са знаели изобщо. По-късно идентифицираща информация е дадена на техните принтери.

Кен Уебстер е описано как той получи на компютъра си съобщения от дух, който твърди, че е живял преди четири века на мястото на старата си къщичка. Напълно подготвени за някаква форма на изпипана измама Уебстер установено си ужас, че езикът на съобщенията разписа точно с 16-ти век ползване.

Бял шум

Експериментатори са установили, че на фона на белия шум е благоприятна за резултати. Голяма част от изследванията е насочена към постигане на правилния избор на фонов шум или вибрации. Това варира от тунинг в специални радиочестоти за отдаване под наем на вода от чешмата а тече в стаята. В тази връзка е забележително, че от независим източник Подобряване на сигнал от нелинейни системи шум се съобщава. Откритието е направено през 1982 г. от трима италиански учени: Роберто Бензи, Алфонсо Сутера и Ангело Вулпиани. В броя на Scientific American август 1995 явлението е било описано. Това се нарича стохастичен резонанс. Най-добри резултати се получават, като се установи точния размер на бял шум. EVP експериментатори ще се възползват от знанието им поемане на техните заключения.


Обществата, които са ангажирани в EVP / ITC изследвания са AO:

За допълнителна информация, моля, кликнете върху една от връзките по-долу.

За холандските читатели (Nederlandse lezers):

Гласове като психично разстройство

И накрая едно предупреждение, че горните гласове не трябва да се бърка с чуто психически само от един човек.
През последните десетилетия психиатричните изследвания е увековечено това явление. Тя трябва да се разглежда като психично разстройство в някои случаи. Критерият е дали тя въздейства неблагоприятно на живота на индивида. Това често се случва с гласове, които вземат над свободата на избор на човека, че са от убедителна характер.
Друго обяснение, тези гласове са резултат от синдром на Турет (кликнете) е без всякакво основание.


Днешни директно гласови явления

Директни гласове принадлежат към най-впечатляващите явления, свързани с физическа медиумна която включва също материализация.
В момента Виктор Заммит доклади за зрелищни сеанси с Австралийски материализация среда Дейвид Томпсън в Сидни.

Литература:

 • Barbanell, H.: The trumpet shall sound (1933)
 • Bayless, Raymond: Voices from beyond (1976)
 • Bayless, Raymond: Experiences of a Psychical Researcher(1972)
 • Bird, J.M.: My psychic adventures
 • Bradley, H. Dennis: The wisdom of the gods (scan)
 • Champion de Crespigny, R.: The dark sea
 • Crossley, A.E.: The enigma of psychic phenomena (1974) /LI>
 • Conacher, Douglas: Chapters of Experience(1973)
 • Cooper, C.E.: Telephone calls from the dead (2012)
 • Duncan, V.G.: Proof (scan)
 • Edwards, Harry: The mediumship of Jack Webber (1962)
 • Emerson, H.: Listen my son (1945)
 • Findlay, J.Arthur: On the Edge of the Etheric (1931)
 • Flint, Leslie: Voices in the dark (1971)
 • Foy, Robin: In pursuit of physical mediumship (1996)
 • Funk, Isaac: The psychic Riddle (scan)
 • Hack, G.Kelley: Modern psychic mysteries (1930)
 • Harris, Louie: They walked among us (1980)
 • Randall, Edward C.: The dead have never died (scan)
 • Randall, Neville: Life after death (1975)
 • Remmers, J.H.: The great reality (1967)
 • Rogge, IJsbrand: Dood geen Einde (Amsterdam 1978, with gram.record)
 • Romme,Prof.Dr.M.A.J. & Escher: Stemmen horen, accepteren (1990)
 • Scott Rogo & Raymond Bayless: Phone calls from the dead (1979)
 • Sewell, M.W.: Neither dead nor sleeping (1921)
 • Wilkinson, A.: Voices from the Southern Cross (195?)
 • Usborne Moore, Vice-Admiral W.: The Voices (1913)