Как да се критикуват компютърни специалисти или Избягването на неефективно осъждане и Осъществяване на по-остри обиди

comer.photoДуглас Е. Комер

Факултет на информатика
Университетът Пердью

Оригиналът: How To Criticize Computer Scientists
or Avoiding Ineffective Deprecation And
Making Insults More Pointed

През последните борси, членове на факултета са се опитвали напразно да атакуват други компютърни специалисти и омаловажава тяхната работа. Честно казано, аз намирам резултатите неудовлетворителни – вместо рязане на опонента надолу, много от забележките са били смешно безвредни. Нещо трябва да се направи по въпроса, защото всеки аутсайдер, който чува като говоря глупости ще мисля по-малко от нашия отдел: нито една групировка не може да побере уважението към другите, освен ако членовете му могат да се справят по-опустошителни вербална удар по своя воля.

Това кратко есе е опит да се помогне преподаватели направят своите забележки по-остри, както и да избегнете тези задръстени мстители. В него се разяснява как да се обижда информатични изследвания, показва къде да се намерят ахилесовата пета “във всеки проект, и илюстрира как може да се атакува изследовател.

Двата основни вида изследвания

Повечето отвратителен обиди възникнат от един прост погрешно впечатление, че всички изследователи са съгласни относно общите цели на инфоматични изследвания. Те не го правят. По-специално, информатиката наследи две, съвсем противоположна подходи от корените по математика и инженерство.

Изследователите, които следват математическо парадигма се нарича теоретици, и включват всички, които работят в една област, която има условията “анализ”, “оценка”, “алгоритми”, или “теория” в заглавието.

Изследователите, които следват парадигма инженерство се нарича експериментатори, и включват повечето хора, които работят в области, които имат условията “експериментална”, “системи”, “съставител”, “мрежа” или “база данни” в заглавието.

Комплекс Теория и прости системи

Знаейки традицията, от която изследовател идва предоставя основа за добре насочена обида.

Теоретиците полза изтънченост

Подобно на математиците, теоретици в информатиката вземат най-голяма гордост от това да знае и с помощта на най-сложните математика за решаване на проблемите. Например, теоретици ще светват, когато ви казвам, че те са открили как един неясен теорема от геометрията може да се използва при анализа на компютърен алгоритъм. Теоретиците фокусират върху математически анализ и асимптотичната поведението на изчисление;те се гордеят с красотата на уравнения и не се тревожи за константи. Въпреки че те обикновено означава, че резултатите от тях са свързани с реални компютри, те тайно мечтаят да впечатли математиците.

Експериментатори полза Simplicity

Подобно на инженери, изследователи системи да се гордеят със способността да се измисли най-простата система, която предлага на дадено ниво на функционалност. Например, изследователите системи ще светват, когато ви казвам, че те са изградени една система, която е два пъти по-бързо, половината от размера, и по-мощен от своя предшественик. Експериментатори се съсредоточат върху изпълнението на реални компютърни системи;те се гордеят с красотата на техния код и се тревожи за константи. Въпреки че те обикновено означава, че техните резултати могат да се простират отвъд реалните компютри, те тайно мечтаят за подаване патенти, които се прилагат, за да съществуваха хардуер.

Обидата

Знаейки, че информатиците могат да бъдат разделени на две основни групи помага неимоверно, когато критикува някого. Има две основни правила: да определи вида на изследователя и издават обида за този тип. Избягвайте да казва нищо, че по невнимание ги комплименти. Ако се представя добре, обида не само ще зашемети изследователя (които ще бъдат шокирани да научат, че не всички са съгласни с неговата система за основна стойност), но също така ще сплаши другите в публиката.

Идентифициране A Type

Определяне вида на изследовател обикновено е лесно и не изисква силна техническа база или реално мислене. Това може да бъде направено с помощта на съвпадение дума съгласно следните списъци.

Откриване на теорията

Можете да кажете на някого, е теоретик, защото те измъкне една или повече от следните ключови думи и фрази в лекции и технически разговори: “теорема”, “лема”, “доказателство”, “аксиома”, “полином време”, “логаритмична”, “семантика”, “числено”, “сложност”,  “не-детерминирана” или “недетерминизм” и “за достатъчно голям N”. Те пишат много уравнения, хваля за чукат на “допълнително дневник фактор”, а често и в крайна тяхната лекция с главна “О”, последван от математически израз загражда в кръгли скоби. Можете също така да се признае теоретик, защото те вземат завинаги да докаже нещо, което може да изглежда съвсем очевидно. (Аз съм стоял през час лекция, когато някой се оказа, че след един компютър изпълнява оператора за присвояване, че сложи числото 1 в променлива х, стойността на х е 1. )

Откриване системата

Един експериментатор ще се измъкне една или повече от следните ключови думи и фрази в лекции и технически разговори: “архитектура””, “памет”,  “CPU” (понякога съкращение “CISC” или “RISC”), “I/O” или “автобус”, “мрежа”, “интерфейс”, “виртуален”, “съставят” или “съставител”, “OS” или “система”, “разпределени”, “програма” или “код” и “двоичен”. Те говорят за изграждане на програми и работи в резултат на системата на реални компютърни системи. Те се отнасят за фирми и продукти, както и използването акроними щедро. Техните лекции често завършват с графика или диаграма на измерва производителността на системата. Можете също така да се признае експериментатор, защото те описват в мъчителна подробно как те са създали един експеримент за измерване на определена стойност, дори ако измерването произведени точно очакваните резултати. (Аз съм стоял през час лекция, където някой внимателно обясни как са използвани три компютърни системи за измерване на трафика в мрежата, когато цялата им точка е просто да се покаже, че мрежата не е причина за проблема, който се разследва. )

Формиране на обида

Ключът към доброто обида крие в атаката каквото изследователят притежава най-скъпа и се избягва каквото и изследователят не се интересува. По този начин, обида метна в теоретик трябва да се съсредоточи върху липсата на сложни математически, като следните:

 • Въпреки всички уравнения, струва ми се, че работата ви не изисква извършването на недвижими математическа сложност. Пропуснах ли нещо? (Това е особено добра тактика, ако наблюдавате други борещи се за разбиране на разговори, защото те няма да искат да признаят за това, след като предполага, че е лесно. )
 • Не е ли това просто обикновена разширение на стара резултат от Хартманис? (Не е дори Хартманис спомня всички теореми Хартманис доказали, но всички останали ще поеме ли си нещо, което те са забравили. )
 • Пропускам ли нещо? Можете ли да посочите някоя дълбока математическо съдържание в тази работа? (Още веднъж, публиката, които са намерени на разговори трудно да се разбере, ще бъдат склонни да го признаят. )

В контраст, обида метна под експериментатор трябва да означава, че техниките са били използвани в предишните системи или че работата не е практически, като например:

 • Беше преди не всички Приключване години в Xerox PARC? (Никой не си спомня какво наистина се извършва в PARC, но всички останали ще поеме ли си нещо, което те не го правят. )
 • Били ли сте го изпробвах върху чипа Intel има течаща миналата седмица в тяхната лаборатория? (Никой не знае какво се е чип работи Intel миналата седмица, но всеки ще поеме правиш. )
 • Пропускам ли нещо? Не е ли очевидно, че има пречка в системата, която не позволява мащабиране на произволен размер? (Това е безопасно, защото има тясно място във всяка система, която не позволява произволно мащабиране. )

Как да не се налага обидата да се обърне срещу Вас

A неуместен обида може да аванс, се превръща в срам за нападателя и победа за предвиденота атака. За да се избегнат подобни ситуации, обърнете внимание на следното:

 • Никога не се опитвайте да атакува теоретична работа, като не обмислят константи, като не зависи от действително компютърни системи, или както се изисква твърде много сложни математика. (Набелязаната жертва е вероятно да се усмихва и да ви благодаря за ласкателство. )
 • Никога не се опитвайте да атакува система като твърде малка, твърде проста, или като липсват сложни математика (Отново, набелязаната жертва е вероятно да се усмихва и да ви благодаря за ласкателство. )
 • Никога не се опитвайте да атакува системи работа просто с думите, че това е толкова просто и ясно, че бихте могли да го направи. (Продължение на години, хората казват, че за UNIX и TCP/IP протоколи. ) В действителност, това е просто удължаване на тактика, използвана от децата на детска площадка: “О, да? Можех да направя, че ако искам да”. Не се опитвайте да го или някой, който използва, ще ви кажа, за да растат.

Атакуването на кросоверната работа

Макар и рядко, някои изследователи включва както теоретична и експериментална работа в един и същ проект. Обиждане такива комбинации могат да бъдат трудни, защото един изследовател може да избяга невредим, като посочи към една част от работата си или от друга, както е отговорът. Можете да опитате да атакува и двете части едновременно:

 • Бих искала да отбележа, че аспектът системи на този проект изглежда доста сложно. Смятате ли, че причината за заплетената изпълнението може да се обясни с повече или по-малко «опростен» математическия анализ, който сте използвали?

Въпреки това, един умен обида да избягваме да говорим за работата чрез внушаване зловещи причини за смяна на парадигмата:

 • Прави ми впечатление, че си направил нещо необичайно чрез комбиниране на двата теория и експеримент. Решихте да опитате втори подход, защото сте имали недостатъчни резултати от първия?
 • Вие като че ли има малко теория и малко експериментална работа комбинирани в един проект. Не е ли вярно, че ако сте имали достатъчно силен принос в една или друга страна щеше да изнесе доклад за тях поотделно?

А последното правно

Определено се надявам преподаватели ще вземат това есе на сърцето и точат обидни умения. В бъдеще, моля направи всички ваши тяги броят.