Въведение в процеса на моделиране

Скот Амблър

Старши съдружник в консултантската компания “Скот Амблър и партньори”

Оригиналът: An Introduction to Agile Modeling

Динамично Моделиране (АМ) – практика на базата на методология ефективно моделиране и документиране на софтуер на базата на системи. Казано по-просто, Динамично Моделиране (АМ) – това е колекция значение, принципии на практика> за моделиране на софтуер, които могат да бъдат приложени в проект за разработка на софтуер за ефективна и лесен начин. Както можете да видите на фиг. 1 АМ, предназначени за да бъдат адаптирани в други, пълна с методи, като например XP или RUP позволява разработването на програмния процес, който наистина отговаря на вашите нужди. В действителност, този кутия вече произведено за вас под формата на Наказан Динамика доставка (татко) процес на основите.

Фигура. 1. Аз усилва други софтуерни процеси.

amScope

В стойността на АМ, приемане и разширяване на тези екстремни Програмиране В1, са комуникация, лекотата, мненията, кураж, и смирение. Ключове към успеха моделиране за ефективна комуникация между всички заинтересованите страни на проекта, да се стреми към развитието на най-простото решение, което отговаря на всички ваши нужди, за да получите обратна връзка по отношение на вашите усилия често по-рано, за да има смелостта да приемат и да се придържаме към решението си, и смирение, да признаят, че не може да знае всичко, което другите са от значение добавете към вашия проект. Не е набор от принципи, като значението на да предположим за простота , когато моделиране и адаптиране към промените , докато работите тъй като изискванията ще се промени с течение на времето. Трябва да се признае, че постепенна промянав вашата система с течение на времето осигурява гъвкавост и че трябва да се стреми да получи бърза обратна връзка в работата си уверете се, че тя точно отразява нуждите на вашия заинтересованите страни на проекта. Трябва да модел с цел, ако Вие не знаете, защо не да работи над нещо или ти не знаеш коя аудитория модели/документ всъщност се изисква, тогава не трябва да бъде работя върху това. Освен това, трябва да няколко модела в интелектуална инструментариум, за да бъдат ефективни. Критичен концепция този модел не е задължително документи, прилагане на че Ви позволява да пътувайте светлина с изхвърлянето на повечето Вашия модел, след като са изпълнили своите целта. Гъвкави автори на модели, смятат, че съдържание по-важно, отколкото представа е , че има по много начини може да се симулира на една и съща идея, но все още ще получиш това е правилно. За да бъде ефективен Моделист трябва да се признае, че открити и честни общуването – това често е най-добрата политика, за да следвате, за да осигуряване на ефективна работа в екип. Най-накрая се съсредоточи върху качество работа – това е важно, защото никой не се интересува от потомството направите помия работа и да се адаптира към местните условия до задоволяване на специфичните нужди на вашата среда е важно.

Модел на гъвкава основа ще се прилагат AM практика както е уместно. Основните на практика включва в себе си създаването на няколко модела паралелно, прилагат правото на артефакт(и) за ситуация, и повторение до друг артефакт за да продължите се движат напред със стабилни темпове. Моделиране в е една малка стъпка и не се опитва да създаде магически “цялостен модел за” от своя кула от слонова кост, също е от съществено значение за вашия успех като пъргав моделиране. В края на краищата модел не само абстрактни представяне на софтуер, абстракции, които не могат да за да бъдем точни, трябва да се стреми към докажете това с код за да покаже, че вашите идеи са наистина работят в практика, а не само на теория Активно участие на заинтересованите страни е от решаващо значение за успеха на своите усилия за моделиране защото вашите заинтересованите страни на проекта знаят какво искат и можем да ви предоставим препоръки, които се изискват. Принципът за простота да предположим това се потвърждава от практиката създаване на прости съдържание да се фокусира само върху онези аспекти, които трябва модел, а не да се опитват да създават високо подробна модел, участието на модели е просточрез използването на прости указания и използвайки най-прости инструменти за създаването на своите модели. Пътувате светлина един източник на информация, выкидывание временни модели и актуализиране на модела само тогава, когато той боли. Връзката се осъществява чрез картографиране модели на публичноили на стената или на вътрешни уеб сайт, чрез колективна собственостна артефакти на проекта, чрез прилагане на симулация стандартии моделиране с друг. Вашите усилия в областта на развитие в голяма степен се усилва принанесете модели. Защото често трябва да се интеграция с други системи, в това число съществуващите бази данни както и уеб услуги, ще видите, че ще трябва да прецизност във всеки модел на договора със собствениците от тези системи. Прочетете тази статия за по-добро разбиране как Практики АМ отговарят на един приятел. Пъргав Моделиране

Аз твърдя, че аз съм жив подход за моделиране, което по своята същност аз-това е просто набор от техники, които отразяват принципите и ценностите, които споделят много от опитните разработчици на софтуер. С Гъвкав модел за разработка (AMDD)(виж На фигура. 2) да се обърне към вас обикновено е достатъчно високо ниво на моделиране в началото на проекта да се разбере мащаба и потенциала на архитектурата система, а след това в процеса на повторения развитие на правите моделиране като част от вашето итерационное планиране дейности, а след това да се вземе а точно навреме ” (jit) на модел на щурм подход, където ще модел на няколко минути като предшественика си няколко часа кодиране.

Фигура. 2. Гъвкава Управляеми Модели Развитие (AMDD).

AMDD Друг начин да погледнем на гъвкави моделиране в колекция от най-добрите практики, както можете да видите в Фигура. 3.

Фигура. 3. Най-добрите практики гъвкаво моделиране.

Моят опит показва, че тези методи могат да бъдат приложени към повечето проекти по разработване на софтуер, не трябва да работят над проект за динамични методологии на процеса (например, XP), за да се възползват от подходи, описани в мен, въпреки че една от целите е да се обясни, като модел, когато след ХР подход. Екипа на проекта не е необходимо да се прилагат всички методи, принципи и ценности аз да се възползват от него-винаги съм била твърдо убедена, че трябва да се адаптира своя софтуерен процес с оглед на уникалните нужди на вашето обкръжение, въпреки че моето мнение е, че XP, като ще е много по-вероятно да се постигне успех, ако не Се предприемат всички от мен.