Сага за укоренени шахматно наредени кварки

Оригиналът: The saga of rooted staggered quarks

Майкъл Кройц


Анотация:

Аз гледам на вкореняване спорове с историческа гледна точка и си помислете, как стигнах до заключението, че тези модели са включени в шахматна дъска модел кварките трябва да бъдат изхвърлени.


Общност решеточной калибриране наскоро е бил ударен с изключително ожесточена спор за популярният алгоритъм за изследване непертурбативное взаимодействие кварки и глуони. Този подход, въз основа на така наречения “шахматна дъска” кварки, в комбинация с неконтролирано подход за регулиране на размера на динамични “аромати” стана важна част от усилията на решеточной КХД нас. Но в края на краищата от огромните усилия, вложени в Изчисленията с този алгоритъм професионалистите не желаят честно проучат теоретични проблеми, свързани с подхода, догматически твърдейки, че това е трябва да стане точно в рамките на един непрекъснат процес. За съжаление, това е невъзможно е поради неправилно лечение е важно непертурбативных ефекти. Много теоретици, решетки в света са признали това проблем, но практически подход няма. Тук гледам на проблема от историческа гледна точка и си помислете, как имам дойдох до заключението, че тези модели са включени в шахматна дъска модел кварките трябва да бъдат изхвърлени.

Започна важни въпроси, за да бъдат разбрани по време на теоретичните революции средата на 1970-те години. В този период, малко след КХД, ограничаване на динамиката на кварк кварки и глуони, е формулирана, е бързо разбрала, че има много явления в квантовата област теории, които не могат да бъдат разбрани от гледна точка на обикновените теория нарушения. Те включват солитоны, инстантоны, раждането и двойствеността между външно съвсем различна област теория. Сред по-изненадващо края на периода е това, което КХД са имали допълнителен непертурбативных параметри, обикновено как се изразява, така нареченият Ср нарушаване на ъгъла на THETA. Физика, че позволява на този параметър, за да се появи в сърцето на проблеми с рълинг лица.

Като тета попада в физични процеси, е по-тънка, и над години случайни предположения са направени, че последиците могат изчезват в узаконени теория на полето. Аз съм си направил такова предложение на хартия с Т. Тъдрон (Phys.Rev.D16:2978,1977). Сега знам, че това не е вярно.

Укореняемость проблем е свързан с определена формулировка “фермион” което е присъщо на дегенерация в брой лица. В особено, просто в шахматна дъска модел на развитие фермион има четири вида. Пристрастията на рецептата замени определящ фактор за фермион всеки аромат със своята четвърта корен с надеждата, че това ще ефектът е един вкус. Тъй като аз скоро ще ви разкажа, това осакатява важни аспекти непертурбативных физика.

В цялата решеточной калибриране теория през 1980-те години бързо нараства с нараства осъзнаването, че той е позволено количествени изчисления независими от теорията на нарушения. Въпреки това, липсата на масивна броят на изчисления, необходими за моделиране на динамични лица означава че боли въпрос не се случи. И дори без лица наличието на знак за проблеми дават големи числени анулиране не е директно изследвания тета зависимост. Трябва да се отбележи, че това е нима това не е знак за проблеми, проблеми с укоренением, а неправилно лечение на явления, които съставляват тета физическо параметър, и тези ефекти са налице дори и тогава, когато тета изчезва.

Той не беше до 1995 г., аз осъзнах, че тета може да бъде лесно да се разбере ролята си в ефективни киральных Лагранжианов. Това е не е особено нова идея, просто аз лично не разбрах това по-рано. В Phys.Rev.D52:2951-2959,1995. (hep-th/9505112) Аз съм обсъждал това в условия маститых линейния модел на Сигма за божури. Това се основава на снимка на енергийния потенциал, като “мексиканска шапка” или “вино бутилки дъното”. Вакуум е майката и светлина божури представляват колебания на полето около този минимум потенциал. За това може да включва маса, като “тилт” в потенциална полза едно специфично направление в областта на космоса. Но можете да отидете напред и питам, като кварк разликата промени тази картина. Това дава да се издигне до по-висок ред на последствията, че “варп” потенциал в квадратно път. Един сматывает с три параметри: наклон, варп, и факт е, че тези ефекти не трябва да бъдат в една посока. Тези опции на картата в нелинейната път в повече от обичайното параметри, маса нагоре и надолу кварки и силен Сря ъгъл на тета. Тази проста интуитивную интерпретация ме убеди, че тета всъщност е физическия смисъл.

Потенциален като спонтанна симетрия почивка

Фигура. 1: нашето разбиране на физиката пионные въз основа на спонтанно нарушение на киральной симетрия. Божури возбуждений кварк кондензат около почти изродени минимум. На масите им наруши това потенциал. Обикновен кварк маса, кварк маса, и тета картата нелинейно на наклон потенциал, квадратно деформации и на ъгъла между тези две реакции.

Корекция на деформация разкрива някои доста интересни явления. По-специално, се движат в пространството на параметъра става възможно да се манипулира изолирани, но почти изродени дъно и да изложи наличието на фазови преходи от първи род. От гледна точка на ъгъл на тета, те се случват в пи. В документа също така накратко обсъжда се събира вкус на групи повече от СУ(2), и твърди, че тези първи скокове ред в тета=pi са универсален феномен когато няколко кварки дегенерат.

В този момент подозренията ми за вкореняване, започнали да се присъединяват. В кирального Лагранжиана език, естествено мислиш за масите като комплексни числа с тета-същества, свързани с техните фаза. Като N_f аромати общата маса с обща фаза, физически тета брой вкусове път тази фаза ъгъл. В комплекса маса самолет, първият преход на тета манифести пее като N_f еквивалент на първия етап реда на преход към работа на произход. Се разглежда като функция на N_f, това е много неаналитических поведение, с новата икономика се появява за всеки нов аромат. Сега неукорененные reeling фермиони са четири вида, така че може да се очаква четири преходи среща на произход. Пристрастията рецепта за прием четвъртият корен определителя фермион надежда передразнить влияние единен вкус. Като корен на определителя е фермион доста плавен процес, и аз бях изненадан, тъй като това може да намали тези четири преход в едно.

Естествен начин за опознаването на това нататък помисли няколко аромати в киральном Лагранжиане и опознаването на поведение, тъй като те направи невырожденной. В нер-ти/0303254 аз въведени данните фаза Графика три аромат КХД като функция нагоре, надолу, и странен кварк масите, всичко е реално. Структура е доста богат, с някои региони която е наше спонтанно нарушение на Cp. Това са предполагаемите много по-рано Дашен, и всичко, което се случи, където обикновения ъгъл на тета беше пи.

Три аромат данните фаза Графика

Фигура. 2: данните фаза Графика за три вкуса на КХД като функция “нагоре” и кварк маса при фиксирани странна кварковая маса. Закрашенные област представляват спонтанно нарушение на Cp се случва в тета пее. В разделението между фазовым прехода линии и по график на оси липсваше в зоната на корените на процедурата.

Особено интересна особеност на тази фаза на класациите е фактът че нищо особено не се случва, някога само един кварк маса чрез нула. Тъй като групата е СУ(N_f), а не на U(N_f), в наличието на ненулевых стойности за други кварковых масите стабилизира вакуум в региона, когато просто една маса не е голям. Това ме доведе до на въпрос дали има ли някакви физически измерване може да се направи да се определи, ако масите кварка е наистина нула. Аз не можех да мисля за нищо, и предложи един изчезващ маса кварка може да бъде физическо понятие. Този документ бе представен Физическа коментар Ад

Това е мястото, където глупости започва да удря фен. Там е общ УНГ, че ако до маса кварка ще изчезне, тогава проблемът е защо тета е очевидно, феноменологически много малки ще бъдат решени. Аз съм казвам, че тези знания могат да бъдат погрешни. Това принуди съдиите ядки, с твърдения като “аз съм малко загрижен, че грешки толкова са очевидни”. След множество подобни хлесткие коментари в статията отиде до дивизионным редактор ПРД, която отстоява мнението си. На отказ взех хартия и го разделете на две части, едната, от които е данните фаза Графика и втори на изчезване огромен проблем. На тези двамата появили се в насипно състояние за Преглед на имейли, Phys.Rev.Lett.92:201601,2004 (hep-lat/0312018) и Phys.Rev.Lett.92:162003,2004 (hep-ph/0312225). Аз по принцип се извежда вътрешно удовлетворение от това, че се оказа отхвърлен от хартия ПДР на две PRL това. Въпреки това,изглежда, че голяма част от теоретичните общността все още не разбират, или смятат, че това ще отнеме по този въпрос. Един от ми презентация на тема може да се види в сайта и тук.

Като страничен коментари, дивизионный редактор, който отхвърля този документ сега един от убедени привърженици на поетапен подход. Въпреки това в по-ранна работа, той много добре се използва киральных Лагранжианов за да се опише решетката артефакти с фермиони Уилсън. Той закрачи този с невырожденной кварки, аз очаквам, че той може да стигне до същия изводи I.

Възниква въпросът за това, дали можете да използвате топологични чувствителност на калибровъчните полета като инструмент за определяне на безмассовых кварк. Наивно, ако кварк маса изчезва понятието “фермион” изчезва всеки път, когато възникне нетривиальная топология. Така че моите твърдения, ще бъдат да е false, ако самата топологическая чувствителност зле определено. За това е необходимо, за да намотки броят на калибровъчните полета също лош., бр. Много по-рано Люшера показват, че ако габарит полета са достатъчно гладки топологическое брой може да бъде предоставена уникална определяне на решетка. Състоянието му гладкост също играе роля с Операторът се припокриват нойбауэр, който след това дава уникална указва индекса свързани ликвидация брой с нула министерството на отбраната на оператора на Дирак. Това е ме накара да се изследват последиците от това състояние и гладкост да се реализира (Phys.Lett.B649:230-234,2007; hep-lat/0701018) , което кара нещата да бъде толкова гладко, необходими Гамильтониан не Hermitean. Но ако един не налага условието за гладкост, там ще съществува сензор конфигурацията, в които пощенски код, свързан с оператора на припокриване зависи от ядрото, използван за нейното определяне. По този начин, въпреки своята теоретична елегантност, операторът се припокриват няма да реши проблема определяне на безмассовых кварки.

Reeling, кварки сега да се върне в картината. Ако боледувате от четири аромати до един са верни, това ще доведе до сингулярност в теория, тъй като нито един кварк маса минава през нула. В основни киральная симетрия говори за това, че кварковый кондензат, свързани с безмассовых им трябва да изчезнат. Това е в пряко противоречие с прост киральном Лагранжиане анализ, който казва, че е по-тежък кварките стабилизиране на кондензат в ненулева стойност. Това беше достатъчно да ме убеди, че боли разсрочено кварки не може да бъде вярна.

Междувременно голяма шахматна дъска за моделиране продължава. В практикуващи лекари признават, е предположението, че болен е правилно, и представиха различни фасади с формализмом, за да ги подкрепят искът за достоверността на границата континуум. Неофициално, аз често оплакваше от това, но не искаше нищо да публикува така негативно. Един от моите дискусии по този въпрос може да видите тук. В крайна сметка твърдението е зашеметяващ, така адвокати стана толкова возмутительной че аз почувствах, че трябва да бъде по-агресивен. Аз избута напред изявления, че ако някой е имал проблеми с разсрочено кварки, те трябваше да ги напиша. По това време бях твърде наивен, за да се оцени като упертый характер на някои персоналий, ще означава, че тези аргументи ще бъдат отхвърлени, без сериозни дискусии. Как с началото на масовото издаване на кварк, това е една от онези ситуации, когато лице без правомощия би било неблагоразумным, да не се поддават на обичайните Лора.

Така че подадох книжа (нер-географска ширина/0603020) посочването на несъответствие между боли и очакваните хирални поведение. Това беше бързо отхвърлена prl, който провежда политика на издателска дейност интересни и противоречиви документи. След трансфера си ПРД неща остана, с множество съдиите просто отказват да отговарят. За около година и осем книги, някои положителни и някои отрицателен, ЕДИ реши, че те не публикувайте интересни и спорни хартия. Аз не се възползваха от това забавяне и с любезното съдействие на записал в статия с провокативно заглавие “злото, което боли”. Това е доста бързо, приети физика букви PoS LAT2006:208,2006 (hep-lat/0608020), въпреки, че името на е успокои по предложение на редактора. Това писмо е съпроводено с в опровержение на Бърнард, Golterman, Шамир, и Шарп, и това е по-нататък в придружени от отговора ми посочи няколко от техните грешките.

Основната опровержение на моите аргументи е, че отговорът е да, боли не дават грешен хирални поведение; по този начин, трябва да стоят далеч от хирален регион до границата континуум е взето. Това, изглежда, е малко странно е един от основните мотиви в шахматна дъска модел на кварки че те поддържат баланс киральной симетрия. И на намаляване на една от теориите, аромат на това, по-специално, заподозрян, тъй като тази теория не е киральная симетрия и понятия киральный граница. Но въпросът не е в киральном границата, това е неправилно лечение физика, свързани с тета.

Докато всичко това се случи аз бях ръководител на комитета на програмата Конференция решетка-2006, която се проведе в Тусон. Въпрос представяне на фермиони, reeling, се приближи, и като подход очевидно погрешно, аз отказах да има нищо общо с планиране такъв разговор. Един от членовете на комисията, който е един от най-силните защитниците боли, ме попита самоотвод от обсъждане докато някои други членове категорично възразили срещу reeling отношението на общност “или да докаже, че 1/4-ти кореннеправилно, или млъкни”. Въпреки това, останалата част от комитета реших, че трябва на този да говори и тръгна напред, без да ми участие и покани С. Шарп, за да го представя. Че разговорът е по-скоро пропадане в перепевах стария ръка вълни “достоверност” Аргументи и всъщност игнориране на моите оплаквания. Представям си моя гледна точка в плаката на тази среща Снимка LAT2006:208,2006 (нер-географска ширина/0608020). Това беше след този момент в това време, че привържениците на болен престана всяка дискусия въпрос с мен. Те са направили своите умове, че аз бях прав и не се вземат под внимание това.

В този период започнах да осъзнавам доста силен разделят между САЩ и Европа по отношение на този въпрос. Дадох да се говори за “зли т.е. боли” по време на среща в Испания и са намерили възражение от само двама от участниците. Един от тях, и аз вярвам, че остава, готов да разгледа въпроси, а друг-последователно с инат лагер.

По време на обсъждане на програмата на скара 2007, за което съм на международния консултативен Комитет, възникна въпросът, как дали преговори за разсрочено въпрос. Става ясно е, че, тъй като в съзнанието на мнозина този въпрос не е решен, аз трябваше да говори на тази тема. Обикновено членовете на МВК не ще пленарна сесия; Така че, предполагам, аз просто ще даде паралелни разговори на тази тема. Но в работата на местния комитет реши, че там ще има два успоредно пленарные доклади, един съм аз и проблеми по Kronfeld, който трябва да се преборите с от мен, а също и обобщава последните резултати от метода.

Аз переформулировал ми причини от гледна точка на ‘т Хоофта върхове, нещо много важно за разбирането на това как тета зависимостта КХД работи. Въпреки че по-рано не съм твърдял, че има доказателства, ето аз показа конкретни непертурбативных ефекти, които трябва да излязат не толкова, дори в рамките на един непрекъснат процес. Това доказателство се появява в спорове. По-широко обсъждане на въпроси появява се в Аналите. Основният момент е, че четири “вкусове” зашаталась фермиони всъщност не са еднакви, и се разболяват средни фермионная детерминанти на различни теории. Доказателство се състои от показването на че на фирмата по двойки-определящ фактор за забрана на появата правилното ‘т Хоофта върховете на целта теория. Друг начин за държавен въпрос е, че ” т Хоофта върховете силно на двойки има различни вкусове, и така те не могат да се разглеждат като независима.

Този разговор е бил доста добре приет в Европейската общност, но очевидно не зашатается души, предимно от САЩ. Говори Kronfeld доста пропуснах този момент, но аз, разбира се, не свободомислещи. След срещата, Бърнард, Golterman, остри и Шамир подготвени Препринт иска опровержение на моите разсъждения; въпреки това, тази на хартия са толкова пълен с очевидни грешки и деформации, които аз предполагам, че това никога няма да бъде публикуван.

Зашатались общност продължава да игнорира тези проблеми. Аз съм усетите въздействието им върху нас усилия решетки научни непорядочность. Като пример за такава мстительность, наскоро хартията ми е на съвсем различни теми, е бил отхвърлен от известният американски вестник на база един негативен доклад на съдията заявявайки, че “е озадачаващо, че авторът игнорира всички тези изключително съответните поуки, които са били извлечени отдавна в контекста на навиване “фермион ” формализъм”. Това е било пренебрегвано, защото исках се избегне непрекъснатото противоречия, от които съдията е разбира се в течение. След като направих добавяне на забележки, в сравнение с зашаталась, документът бе отхвърлен без по-нататъшно разглеждане по дивизионным да се обвърже редактор, представляващ шахматна дъска общност. Той вдигна някои симетрия въпроси на базата на наблюдения група Мериленд, към който никога не е бил даде възможност да отговори. След това този документ беше представен на Европейски регистър, където се надявах на по-справедливо отношение. Има това беше бързо публикувано на.

За световно посмешище този спор носи на в USQCD на общността, други аспекти са особено разочароващи с от научна гледна точка. На първо място, огромно количество компютърно време, за да продължите за да се губи в създаването на решетеста конфигурации, в които всяка непертурбативное информация ще бъде под въпрос. Около 38% текущата компютърно време се откроява USQCD сътрудничество ще продължим с тези усилия. От друга страна, младите хора, свързани с този проект ни учи да повтаря, без съмнение, по партийна линия че всичко ще е добре в рамките на един непрекъснат процес. На трето място, практикуването на такава мощна сила, че най-аутсайдери не желае да изглежда добре в проблема, въпреки това, че основен физика е толкова интересна. И, най-накрая мога да го намеря изключително тревожно, че някои физици широко разглежда като експерт в киральной симетрия и решеточной габарит теории може да е толкова небрежно и внимателно се заблуждаваме с лоша наука.

Накратко, решетка е бил много добър към мен. Това е изключително да видим как боли го скара така нагло.